You are here

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/szpital-nieklanska.org.pl/includes/menu.inc).

ISO18001, HACCP, BADANIA MIKROBIOLOGICZNE dla Waszego zdrowia i zdrowia najbliższych Zainteresowany?.Skontaktuj się z nami

on Jun 18, 2023
Wszystkim zależy na tym by wszystko, co trafia do naszej lodówki a potem trafia do naszej buzi było nieszkodliwe i pożywne. Wolimy nie mieć kłopotów z tym, co przełknęliśmy a następnie trawimy.


Dlatego tak istotne jest by żywność sprawdzano i żeby spełniała wszelkiego typu normy. W naszym państwie dba się o to żeby żywność była jak najlepszej jakości. Normy takie jak iso >>> iso 22000 18001 (więcej...) czy Haccp pozwalają nam pewność, że to, co spożywamy jest zdrowe. System Haccp – czyli w skrócie Haccp, to system, który ma za zadanie określenie wszystkie etapy badania żywności. Ma on zapewnić bezpieczeństwo pokarmom. W jaki sposób? Zwłaszcza przez identyfikację pokarmów oraz szacowanie wszelkich zagrożeń względem obowiązujących norm zdrowotnych konkretnej żywności. Istotnym elementem działania jest również sprawdzanie przebiegu produkcji i obrót produktami. Haccp ma też pomóc w wyeliminowaniu zagrażających żywności, które trafiła do obrotu.


Badania, laboratorium
Author: 123dan321
Source: http://www.sxc.hu

MIKROORGANIZMY

Sporo osób nie przepada za biologii w szkole. Chociaż sporo z tego, co wynosimy, albo przynajmniej powinniśmy przyswoić z lekcji biologii może nam pomóc w życiu. Między innymi wszystko, co związane z zajęć z mikrobiologii. Mikrobiologia to nauka, która zajmuje się wszelkiego rodzaju grzybami, wirusami i wszelkimi innymi mikroorganizmami. Dzięki badania mikrobiologiczne
badania mikrobiologiczne
Author: http://www.sxc.hu
Source: http://www.sxc.hu

pozwalają mieć pewność, że żywność, które jemy, jeśli mają bakterie, to jedynie te, które mogą pozytywnie wpłynąć na nasz organizm. Wszystkie badania mikrobiologiczne pozwalają na wykrycia złych substancji w badanej żywności, albo w ciele człowieka. Nie tylko w jedzeniu pojawiają się niechciane bakterie, ale też w naszych ciałach. Jeśli w organizmie ludzkimi możemy z nimi walczyć o tyle, gdy widzimy pleśń na wędlinie czy warzywach powinniśmy wyrzucić wszystko do kosza. Dzięki nasze babcie i ciotki ciągle mamy zaszczepioną myśl, że wystarczy odkroić zepsuty część i później zajadać się resztą wędliny czy warzywa. Jednak jest to dość niebezpieczne podejście. Niestety nigdy nie mamy pewności, że zakażenie nie dostało się do całość produktu. O ile kupując jakiś produkt w sklepie mamy pewność, że jest on gotowy do spożycia, bo by trafić na półkę musiał spełniać wszystkie kryteria, o tyle to, co robimy z produktem, gdy pojawia się w naszym mieszkaniu zależy wyłącznie od nas. Dobrze, więc pamiętajmy o odpowiednim przechowywaniu żywnościi o patrzeniu na datę ważności.