ISO18001, HACCP, BADANIA MIKROBIOLOGICZNE dla Waszego zdrowia i zdrowia najbliższych Zainteresowany?.Skontaktuj się z nami
Posted by addmean
on Jun 18, 2023
Wszystkim zależy na tym by wszystko, co trafia do naszej lodówki a potem trafia do naszej buzi było nieszkodliwe i pożywne. Wolimy nie mieć kłopotów z tym, co przełknęliśmy a następnie trawimy.
Dlatego tak istotne jest by żywność sprawdzano i żeby spełniała wszelkiego typu normy. W naszym państwie dba się o to żeby żywność była jak najlepszej jakości. Normy takie jak iso >>> iso 22000 18001 (więcej...) czy Haccp pozwalają nam pewność, że to, co spożywamy jest zdrowe. System Haccp – czyli w skrócie Haccp, to system, który ma za zadanie określenie wszystkie etapy badania żywności. Ma on zapewnić bezpieczeństwo pokarmom. W jaki sposób? Zwłaszcza przez identyfikację pokarmów oraz szacowanie wszelkich zagrożeń względem obowiązujących norm zdrowotnych konkretnej żywności. Istotnym elementem działania jest również sprawdzanie przebiegu produkcji i obrót produktami. Haccp ma też pomóc w wyeliminowaniu zagrażających żywności, które trafiła do obrotu.
Author: 123dan321
Source: http://www.sxc.hu
MIKROORGANIZMY
Sporo osób nie przepada za biologii w szkole. Chociaż sporo z tego, co wynosimy, albo przynajmniej powinniśmy przyswoić z lekcji biologii może nam pomóc w życiu. Między innymi wszystko, co związane z zajęć z mikrobiologii. Mikrobiologia to nauka, która zajmuje się wszelkiego rodzaju grzybami, wirusami i wszelkimi innymi mikroorganizmami. Dzięki badania mikrobiologiczne
pozwalają mieć pewność, że żywność, które jemy, jeśli mają bakterie, to jedynie te, które mogą pozytywnie wpłynąć na nasz organizm. Wszystkie badania mikrobiologiczne pozwalają na wykrycia złych substancji w badanej żywności, albo w ciele człowieka. Nie tylko w jedzeniu pojawiają się niechciane bakterie, ale też w naszych ciałach. Jeśli w organizmie ludzkimi możemy z nimi walczyć o tyle, gdy widzimy pleśń na wędlinie czy warzywach powinniśmy wyrzucić wszystko do kosza. Dzięki nasze babcie i ciotki ciągle mamy zaszczepioną myśl, że wystarczy odkroić zepsuty część i później zajadać się resztą wędliny czy warzywa. Jednak jest to dość niebezpieczne podejście. Niestety nigdy nie mamy pewności, że zakażenie nie dostało się do całość produktu. O ile kupując jakiś produkt w sklepie mamy pewność, że jest on gotowy do spożycia, bo by trafić na półkę musiał spełniać wszystkie kryteria, o tyle to, co robimy z produktem, gdy pojawia się w naszym mieszkaniu zależy wyłącznie od nas. Dobrze, więc pamiętajmy o odpowiednim przechowywaniu żywnościi o patrzeniu na datę ważności.
Sporo osób nie przepada za biologii w szkole. Chociaż sporo z tego, co wynosimy, albo przynajmniej powinniśmy przyswoić z lekcji biologii może nam pomóc w życiu. Między innymi wszystko, co związane z zajęć z mikrobiologii. Mikrobiologia to nauka, która zajmuje się wszelkiego rodzaju grzybami, wirusami i wszelkimi innymi mikroorganizmami. Dzięki badania mikrobiologiczne
Author: http://www.sxc.hu
Source: http://www.sxc.hu
pozwalają mieć pewność, że żywność, które jemy, jeśli mają bakterie, to jedynie te, które mogą pozytywnie wpłynąć na nasz organizm. Wszystkie badania mikrobiologiczne pozwalają na wykrycia złych substancji w badanej żywności, albo w ciele człowieka. Nie tylko w jedzeniu pojawiają się niechciane bakterie, ale też w naszych ciałach. Jeśli w organizmie ludzkimi możemy z nimi walczyć o tyle, gdy widzimy pleśń na wędlinie czy warzywach powinniśmy wyrzucić wszystko do kosza. Dzięki nasze babcie i ciotki ciągle mamy zaszczepioną myśl, że wystarczy odkroić zepsuty część i później zajadać się resztą wędliny czy warzywa. Jednak jest to dość niebezpieczne podejście. Niestety nigdy nie mamy pewności, że zakażenie nie dostało się do całość produktu. O ile kupując jakiś produkt w sklepie mamy pewność, że jest on gotowy do spożycia, bo by trafić na półkę musiał spełniać wszystkie kryteria, o tyle to, co robimy z produktem, gdy pojawia się w naszym mieszkaniu zależy wyłącznie od nas. Dobrze, więc pamiętajmy o odpowiednim przechowywaniu żywnościi o patrzeniu na datę ważności.